På lager

Gammeldags karklude fra Solwang – Støv blå kombi

95,00 DKK
Varenummer:
202122
  • Gratis fragt over kr 499,-

En dejlig karklud som skaber glæde både ved brug men også at se på. Jeg er super begejstret for disse karklude, har mange selv og kan kun anbefale disse “sunde og rene” klude uden kemisk fremstilling.


--

Karkludene kommer i mange super lækre farver som passer både til sommer og vinter. Ja men kan jo faktisk bruge farverne som sæsonen skifter og derved skabe den helt rigtige hygge stemning derhjemme. Køb dem til dig selv eller en dejlig veninde som fortjener lidt godt til hjemmet. Noget som man måske ikke selv lige får købt.

Karkluden er i 100% bomuld fra Solwang Design og kommer med 3 klude i hvert bundt. Karkludene skal IKKE vaskes mange gange før de suger, heldigvis!! Hjælp dig selv ved at ligge dem i blød i koldt vand natten over og/eller vask dem på op til 60 grader og så er de klar til brug. En super klud til brug i hele hjemmest. Mål ca. 25 x 25 cm pr karklud.
Historien bag Solwang design
Vi kan stadig lære noget af fortiden.

For 40 – 50 år siden gik meget lidt til spilde i husholdningen. Det var den filosofi der lå til grund for vores helt originale strikkede karklud. Min farmor omdannede bomulds garnrester til funktionelle karklude. Nogle faldt heldigere ud end andre, lidt afhængig af hvilke farver garn der lige var tilovers, og hvor mange gange en karklud skiftede farve. De sidste år blev garnet indkøbt med det formål, at strikke til os.
Det betød ensfarvede karklude, samt farver der rent faktisk passede ind i vores køkkener.
Hele min familie har gennem årene modtaget dem med stor glæde. Da min farmor ikke længere var der til at strikke til os, viste det sig umuligt, at finde en karklud der var ligeså effektiv og funktionel som hendes hjemmestrikkede. Det blev derfor til indkøb af garn og strikkepinde for mit vedkommende, og i en del år var jeg selvforsynende på dette felt.
Da jeg gerne ville dele glæden ved de dejlige klude med endnu flere, blev der strikket lidt ekstra til gaver. De faldt altid i god jord, og modtagerne skrev dem på ønskedelen igen og igen. Det gav mig ideen til en egentlig produktion af farmor’s karklude. I dag fremstilles karklude og håndklæder på strikkemaskine, men den sidste finish er stadig håndarbejde.
Begge dele fremstår alligevel fuldstændig som de håndstrikkede originaler, og har bevaret alle sine gode egenskaber som slidstyrke, sugeevne og høj funktionalitet. Det skal være ligeså godt som var det håndlavet – det er filosofien bag produkterne.